nieuws

Kantoor- en winkelpersoneel raakt oververhit

Personeelsmanagement

Niet de bouwvakker, maar het winkel- en kantoorpersoneel heeft het meeste last van de tropische temperaturen in Nederland. Volgens de Arbeidsinspectie is men in de bouw veel beter voorbereid.

Kantoor- en winkelpersoneel raakt oververhit

‘Bouwvakkers hebben met hun bazen goede afspraken gemaakt hoe ze bij hoge temperaturen het werk toch gedaan krijgen, bijvoorbeeld door eerder te beginnen', zo laat een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. De controledienst krijgt vooral klachten binnen van winkel- en magazijnpersoneel dat in slecht geventileerde, te warme omgevingen, hun werk moeten doen. Werken bij een temperatuur van 40 graden of meer levert een direct gevaar voor de volksgezondheid op.

Werkgeversorganisatie VNO/NCW is hier naar eigen zeggen zeer alert op. Ook vakbond CNV roept bedrijven en medewerkers op de komende dagen zich aan te passen als het kwik hoog oploopt. Bouwvakkers die de hele dag in de buitenlucht staan zouden volgens de bond twee tot vier liter water moeten drinken. Kantoor- en winkelpersoneel doet er goed aan vroeger te beginnen, als het nog koel is, meer drinkpauzes en extra rust te nemen.

Bron: De Telegraaf

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels