nieuws

Lunchwandelen werkt stimulerend

Personeelsmanagement

Lunchwandelen is een uitstekende manier om de dag te doorbreken en te bewegen. Het ontspant de geest en voorkomt RSI en hart- en vaatziekten door te weinig bewegen. Als er geen groen in de buurt is, kan een terras met groen of een tuin van het bedrijf waar de werknemers tussen de middag buiten kunnen zitten, al belangrijk zijn.

Lunchwandelen werkt stimulerend

Op verzoek van het Ministerie van LNV heeft kennisinstituut Alterra een rapport gemaakt waar dit advies in staat. Groen in de omgeving verbetert de concentratie en de prestaties van personeel en moedigt aan tot meer bewegen. Onderzoeken tonen aan dat werknemers meer behoefte hebben aan een natuurrijke omgeving. Kenniswerkers die met een laptop op een bankje in het park werken is daar een voorbeeld van.  Staatsbosbeheer zegt spontane aanmeldingen te krijgen van overspannen werknemers om te mogen helpen bij het natuurbeheer.

Eén op de tien werkenden heeft last van psychische klachten en bij driekwart van hun wordt dat veroorzaakt door het werk.  Alterra zegt dat uit onderzoek is gebleken dat mensen hun werk langer volhouden in een prettige, groene omgeving.  Een groene werkomgeving is niet expliciet in de Arbowet verankerd en kan wel mogelijkheid bieden bij  het oplossen van problemen bij arbeidsomstandigheden. Een prettiger werkomgeving maakt de werknemer productiever.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels