nieuws

Meubelindustrie lapt arboregels aan de laars

Personeelsmanagement

Tweederde van de bedrijven in de meubelindustrie overtreedt de arboregels. 31 bedrijven moesten na controle van de Arbeidsinspectie de productie stilleggen.

Meubelindustrie lapt arboregels aan de laars

De Arbeidsinspectie slingerde 160 van de 242 meubelbedrijven op de bon. In totaal stuitte de controledienst op 467 overtredingen, variërend van gebrekkige machineveiligheid tot blootstelling aan houtstof of dieselmotoremissie. Volgens de Arbeidinspectie kan rondzwevend houtstof   leiden tot kanker en het werken zonder beschermkap tot snijwonden, beknelde ledematen of erger. Bij 31 bedrijven waren de overtredingen zo ernstig dat het werk onmiddellijk moest worden neergelegd.  

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels