nieuws

Arbeidsongeschiktheidspolis wordt een koopje

Personeelsmanagement

Arbeidsongeschiktheidspolis wordt een koopje

Het wordt voor werkgevers en ZZP'ers goedkoper om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) af te sluiten. De verzekeraars zijn in een concurrentieslag verwikkeld.

Dat schrijft het FD. Ronald Tamboer van consultantsbureau IG&H zegt dat de markt voor AOV''s en pensioenen een van de weinige groeimarkten is voor verzekeraars. Hij ziet daardoor de premies dalen in zowel het zakelijke als het particuliere segment.

Vooral voor ZZP's kan de toegenomen concurrentie gunstig uitpakken. Tot nog toe klaagden velen van hen over de AOV's. Zij zouden te weinig dekken en veel te duur zijn, waardoor het voor ZZP'ers nauwelijks de moeite loonde om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Er is echter een keerzijde. Eerder daalden de premies voor autoverzekeringen onder druk van scherpere concurrentie. De premies zijn nu zo laag dat de Nederlandsche Bank al twee keer heeft gewaarschuwd dat verzekeraars onvoldoende reserves opbouwen. Bijkomend probleem bij AOV's is dat de toekomstige schadelast soms moeilijk is in te schatten.

Reageer op dit artikel