nieuws

Fietsers besparen miljoenen voor hun baas

Personeelsmanagement

Fietsers besparen miljoenen voor hun baas

Werknemers die de fiets gebruiken voor hun woon- werkverkeer, zijn gemiddeld bijna anderhalve dag per jaar minder ziek dan forensen die de auto kiezen. Daardoor leveren zij de economie een miljoenenbesparing op.

Dat blijkt uit onderzoek van de London School of Economics. Britse werknemers die naar hun werk fietsen melden zich gemiddeld 7,4 dagen per jaar ziek. Mensen die een andere vorm van vervoer kiezen zijn 8,7 dagen per jaar afwezig door ziekte. Dit lagere verzuim levert de Britse economie jaarlijks een besparing van 128 miljoen pond op.

De onderzoekers vinden dat de Britten een voorbeeld moeten nemen aan landen als Nederland en Denemarken en ervoor moeten zorgen dat fietsen aantrekkelijker wordt. Volgens HR Zone kiezen in Groot-Brittannië steeds meer mensen voor de fiets door hogere brandstofprijzen, zorgen over het milieu, betere fietspaden en de sportieve stimulans van de Olympische Spelen die volgend jaar in Londen worden gehouden.

Reageer op dit artikel