nieuws

Vingerplant is Bureauplant van het Jaar

Personeelsmanagement

Vingerplant is Bureauplant van het Jaar

De luchtzuiverende Vingerplant is de Bureauplant van het Jaar geworden. Na twee maanden testen kwam deze plant als beste uit de bus. Dat maakte de jury, onder andere vertegenwoordigd door het Nationaal Gezondheidsinstituut en Fytagoras Plant Science, vandaag bekend.

Vorig jaar werd de Flamingoplant verkozen. Het belang van kamerplanten op werkplekken is uitvoerig onderzocht door onder meer TNO Kwaliteit van Leven en ruimtevaartorganisatie NASA. Onderzoeken tonen aan dat het raadzaam is om op de werkplek tenminste twee planten per twaalf vierkante meter te plaatsen.

De jury had drie luchtzuiverende planten genomineerd: de Vriesea, de Graslelie (Chlorophytum) en de Vingerplant (Fatsia japonica). De planten werden twee maanden getest op bureaus in het midden- en kleinbedrijf en op thuiswerkplekken. Juryvoorzitter Prof. dr. Bert van Duijn van Fytagoras Plant Science, stelt: ‘Je hoeft geen groene vingers te hebben om deze bureauplant in leven te houden, zelfs zonder veel daglicht doet de plant het uitstekend. Daarnaast heeft de Vingerplant een hoog luchtzuiverend vermogen en is er een extra psychologisch effect.

Onderzoek heeft aangetoond dat iedereen die langer dan vier uur per dag met een beeldscherm werkt, zich aantoonbaar prettiger voelt en productiever is dankzij planten op de werkplek.'Ook voor de plantentesters was de Vingerplant favoriet. ‘De Vingerplant heeft een frisse, groene kleur met mooie, glanzende bladeren en blijft lang mooi', aldus de meeste gebruikers.

Reageer op dit artikel