nieuws

Werknemer krijgt liever coach dan opleiding

Personeelsmanagement

Werknemer krijgt liever coach dan opleiding

Werknemers willen graag begeleiding door een externe coach voor hun persoonlijke ontwikkeling. Meer dan de helft (52 procent) van de werknemers geeft aan dat dit een werkgever aantrekkelijk maakt.

Daarnaast zegt 38% begeleiding door een interne coach te willen. Dat blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 4.000 respondenten.Coaching blijkt belangrijker dan de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding. Slechts zes procent zou heel graag een externe opleiding volgen en drie procent een interne. Een vijfde van de werknemers laat de aanwezigheid van een gestructureerd beoordelingssysteem zwaar meewegen in de aantrekkelijkheid van een werkgever. Tot slot vindt twaalf procent regelmatige één-op-één gesprekken met leidinggevenden heel belangrijk.
‘De overweldigende belangstelling voor begeleiding van een externe loopbaancoach is opvallend', zegt Raymond Puts, algemeen directeur van Unique. ‘Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk voor de huidige generatie werknemers. Het hebben van een motivator of coach op de werkvloer geeft mensen vaak net een extra duwtje in de rug om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.'

Reageer op dit artikel