nieuws

HR negeert bedrijfsstrategie met opleidingen

Personeelsmanagement

HR negeert bedrijfsstrategie met opleidingen

42 procent van de HR-professionals en opleidingsverantwoordelijken zegt dat de opleidingen binnen de eigen organisatie niet zijn afgestemd op de bedrijfsstrategie. Dat percentage is sinds vorig jaar bovendien gegroeid met 6 procent.

Dat schrijft 6 Minutes op basis van de Learning Indicator 2011 van Kluwer, een onderzoek in drie doelgroepen: werknemers, leidinggevenden, en HR- en opleidingsverantwoordelijken.

Van alle ondervraagden namen de HRM'ers het vaakst deel aan een opleiding – 91 procent in de afgelopen twaalf maanden. Ook blijken HRM'ers bovengemiddeld vaak bereid te zijn om een opleiding te volgen in de eigen tijd; 95 procent is bereid die inspanning te leveren, tegenover 62 procent van de overige werknemers.

Reageer op dit artikel