nieuws

Jongere verzuimt veel vaker dan 55-plusser

Personeelsmanagement

Jongere verzuimt veel vaker dan 55-plusser

Slechtere eetgewoontes, langere werkdagen en meer stress zorgen er allemaal voor dat jonge werknemers tot dertig jaar zich vaker ziekmelden dan de generatie van hun ouders. Bijna 70 procent van de twintigers meldde zich vorig jaar ziek, tegenover 46 procent van de 55-plussers.

Dat blijkt uit Brits onderzoek van vitaminefabrikant Multibionta.

55 procent van de twintigers gaat gebukt onder werkstress, en 51 procent maakt zich zorgen over geld. Hun ouders staan een stuk relaxter in het leven. Slechts 24 procent van de 55-plussers voelt zich gestrest door zijn werk.

De jongeren denken makkelijker over verzuim. Zij noemden stress, vermoeidheid, wagenziekte en constipatie als reden om niet naar hun werk te gaan. Een op de vijf had zich wel eens ziekgemeld vanwege een kater. 85 procent van de oudere werknemers zei zich pas ziek te melden als ze echt bedlegerig zijn.

Reageer op dit artikel