nieuws

Stress over werkweek houdt werknemer wakker

Personeelsmanagement

Stress over werkweek houdt werknemer wakker

Bijna tweederde (61 procent) van de werknemers in Nederland slaapt de nacht voor een nieuwe werkweek slecht. 36 procent zegt zelfs wekelijks op zondag minder goed te slapen vanwege stress op het werk, terwijl voor een kwart van de ondervraagden dat een aantal keren per maand het geval is.

Dit blijkt uit een poll van augustus op Monsterboard.nl. 'Het hoge percentage werknemers dat op zondag een verstoorde nachtrust heeft, is voor werkgevers een belangrijk gegeven dat serieus genomen moet worden', zegt Elbrich Batstra, HR directeur bij Monsterboard. 'Goed uitgerust en fit personeel in combinatie met een gezond stressniveau verhoogt de productiviteit en leidt tot energie en gedrevenheid binnen je bedrijf. Elke organisatie zou alert moeten zijn op signalen van vermoeidheid bij werknemers die door werk veroorzaakt worden. De openheid om hierover te praten en het bekende luisterend oor is de eerste stap naar het vinden van een effectieve oplossing.'

België
Ruim een vijfde (21procent) van de Nederlandse werknemers zegt voor een nieuwe werkweek nooit last te hebben van een verstoorde nachtrust. 18 procent geeft aan er slechts tijdens grote projecten mee te kampen te hebben. In België worden de zondagnachten iets minder vaak verstoord dan in Nederland (57 procent). En ook het percentage Belgen dat nooit last heeft van stress voor de nieuwe werkweek ligt hoger (23 procent).
Dit zijn opmerkelijke uitkomsten, aangezien uit een eerder onderzoek nog bleek dat Belgen veel vaker dan Nederlanders zeggen stress op het werk te ervaren.

Het fenomeen van slecht slapen op zondag is voor onze zuiderburen wel een groter probleem wanneer ze werken aan een belangrijk project (20 procent).

Reageer op dit artikel