nieuws

Vrouwen lijden meer onder woon-werkverkeer

Personeelsmanagement

Vrouwen lijden meer onder woon-werkverkeer

Mannen zijn meer tijd kwijt aan woon-werkverkeer, maar vrouwen hebben er meer last van. Vooral moeders van heel jonge kinderen lijden onder de tijdverspilling.

Dat blijkt uit onderzoek van de London School of Economics en de universiteit van Sheffield. Het psychologisch effect van de tijdsverpilling is bij de jonge moeders vier keer groter dan bij vaders met kinderen van dezelfde leeftijd, meldt de site 6minutes.be.

Niet alle vrouwen raken gestresst door het leven van de forens. Alleenstaande vrouwen zonder kinderen, vrouwen met flexibele werktijden en degenen van wie de partner een groot deel van de huishoudelijke taken op zich neemt, hebben weinig problemen met het woon-werkverkeer.

Volgens Jennifer Roberts, professor Economie aan de Universiteit van Sheffield, denkt dat vrouwen gestrester raken omdat zij vaker verantwoordelijk zijn voor het halen en brengen van de kinderen en voor het doen van boodschappen.
 

Reageer op dit artikel