nieuws

Uitzendbureaus houden meer mensen bij de les

Personeelsmanagement

In 2010 zijn bijna 5.500 uitzendkrachten via een uitzendonderneming een leerwerkbaan gestart. Voor 2011 verwachten alle uitzendondernemingen tezamen ongeveer 7.100 flexkrachten in een leerwerkbaan op te leiden. Dat is een groei van 30 procent.

Uitzendbureaus houden meer mensen bij de les

Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) is uitgevoerd. Leerwerkbanen worden als belangrijk middel gezien om de toekomstige krapte op de arbeidsmarkt op te vullen.

Meer dan de helft van de uitzendondernemingen biedt leerwerkbanen aan en dit aantal groeit snel. Uit het onderzoek blijkt dat vrijwel alle leerwerkbanen op mbo-niveau zitten. Jaarlijks zijn er in Nederland ongeveer 175.000 leerwerkbanen en dat maakt dat bijna 7 procent van de leerwerkbanen wordt ingevuld door de uitzendbranche. Bijna de helft van de leerwerkbanen die uitzendondernemingen verzorgen bevinden zich aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Het gaat dan om het realiseren van startkwalificaties voor de uitzendkracht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels