nieuws

‘Vandaag niet baas, ik heb hoofdpijn’

Personeelsmanagement

Elk jaar gaan er alleen al in de EU 190 miljoen werkdagen verloren omdat werknemers last hebben van hoofdpijn of migraine. Hierdoor verdampt jaarlijks 155 miljard euro.

‘Vandaag niet baas, ik heb hoofdpijn’

Dat schrijft de Daily Mail op basis van cijfers van de World Health Organisation. 47 procent van de volwassenen in de EU heeft last van hoofdpijnklachten. De WHO vindt dat deze klachten serieuzer genomen moeten worden. 1,3 procent van alle arbeidsongeschiktheid wordt volgens de WHO veroorzaakt door migraines. Wanneer ook andere hoofpijnklachten worden meegenomen, zou dit cijfer zelfs verdubbelen.

De WHO publiceerde onlangs een overzicht van hoofdpijnklachten in de wereld en waarschuwt voor het enorme verlies aan arbeidsproductiviteit. Driekwart van de patiënten wordt in zijn handelen beperkt tijdens een migraineaanval, de helft kan zelfs helemaal niet werken.

'Regeringen moeten het probleem serieuzer nemen en ervoor zorgen dat het personeel in de gezondheidszorg getraind wordt in het diagnosticeren en behandelen van hoofdpijnklachten', stelt Shekhar Saxena, WHO-directeur voor geestelijke gezondheidszorg en verslavingsproblematiek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels