nieuws

Politiebond wil meer training voor agenten

Personeelsmanagement

Politiebond wil meer training voor agenten

Politiebond ACP vindt de huidige maatregelen om agenten te beschermen tegen agressie onvoldoende en vraagt onder andere om verruiming van de training van politiemensen.

Volgens de vakbond zijn de incidenten die nu de media halen het topje van de ijsberg. De ACP voelt zich daardoor genoodzaakt om zelf met nieuwe voorstellen te komen die kunnen bijdragen aan de aanpak van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. Voorzitter Gerrit van de Kamp: 'Niet alleen onze achterban ziet graag een hardere aanpak van dit geweld. Het is een roep vanuit de maatschappij. Het is dan ook een diepgeworteld en breed maatschappelijk probleem.'

Naast de extra trainingen voor het politiepersoneel, wil de ACP een hardere justitiële aanpak van geweldplegers, de horeca verantwoordelijk stellen voor de overlast veroorzaakt door klanten, en het verhalen van de lange termijnschade van politiemensen op de daders.

Reageer op dit artikel