nieuws

Boetes voor onveilig werken met asbest verdubbeld

Personeelsmanagement

Werkgevers die hun medewerkers en omstanders niet beschermen tegen de gevaren van het werken met asbest, kunnen daarvoor voortaan een veel hogere boete krijgen. Staatsecretaris De Krom van Sociale Zaken heeft de boetes verdubbeld.

Boetes voor onveilig werken met asbest verdubbeld

Niet gecertificeerde bedrijven die de regels overtreden moeten als ze worden betrapt voortaan 3600 euro betalen. Deze hogere boete wordt ook opgelegd wanneer de werknemers die niet over de wettelijk vereiste certificaten beschikken bij de asbestverwijdering zijn betrokken. Staatssecretaris De Krom  van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Beleidsregels arbeidsomstandighedenwetgeving hiervoor met ingang van 1 januari 2012 gewijzigd.

Onjuiste asbestverwijdering zorgt ervoor dat asbestvezels vrijkomen die zich verspreiden door de lucht, op kleding en op apparatuur. Hierdoor lopen niet alleen de werknemers gevaar, maar ook anderen kunnen daardoor met asbest in contact komen. Blootstelling aan asbest kan leiden tot een aantal fatale ziektes.

Reageer op dit artikel