nieuws

Jonge medewerker moet afkicken van sociale media

Personeelsmanagement

Britse bedrijven klagen dat er met jonge werknemers geen normaal woord te wisselen valt. De jongeren moeten op taalles om hun communicatie te 'onttexten'.

Jonge medewerker moet afkicken van sociale media

Doordat de jongeren gewend zijn te communiceren in korte snelle teksten, is er een jargon vol afkortingen ontstaan. Volgens Peter Searle, UK chief executive van Adecco, vinden steeds meer bedrijven het nodig om hen op taalles te sturen zodat ze weer correct leren praten en schrijven. Daarnaast heeft het gebruik van Twitter en Facebook er volgens Searle voor gezorgd dat mensen vergeten dat je ook gewoon met je collega kan praten, in plaats van hem een bericht te sturen.

Op de site van het Chartered Management Institute zegt hij: 'We hebben situaties waar mensen liever achter hun bureau blijven zitten en hun collega die één deur verderop zit een e-mail sturen, dan dat ze even opstaan om er naar toe te lopen. Ze hebben geen respect voor hun managers, en vragen hen niet om advies. Het zit niet in hun sociale achtergrond om dat te doen.'

Reageer op dit artikel