nieuws

Noor wil zijn tijd nemen op wc

Personeelsmanagement

Callcenter-medewerkers van een Noorse verzekeringsmaatschappij hebben geprotesteerd tegen een alarmsysteem dat afgaat wanneer zij langer dan acht minuten op de wc zitten.

Noor wil zijn tijd nemen op wc

Niet alleen de werknemers spreken er schande van, vakbonden en arbeidsinspecteurs noemen het systeem een inbreuk op de rechten van werknemers. De website HC Online citeert uit een brief van een privacywaakhond: ‘Elke individuele werknemer heeft andere behoeftes en deze vormen van strikte controle ontnemen werknemers elke vrijheid in hun werkddag.’

Het bedrijf was de handen in onschuld en heeft laten weten dat het niet de bedoeling is om het toiletbezoek van elke werknemer in de gaten te houden. Het systeem moet er uitsluitend voor zorgen dat telefoontjes van klanten niet onbeantwoord blijven. Vanwege alle ophef heeft het bedrijf toegezegd nog een na te denken over het alarm.

Reageer op dit artikel