nieuws

Leerbedrijven hebben zichtbaar beter imago

Personeelsmanagement

Leerbedrijven hebben zichtbaar beter imago

Leerbedrijven bieden vaak een goede balans in het personeelsbestand, hebben een beter imago op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en bieden een dynamische werksfeer.

Dat blijkt uit het onderzoek van stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) naar de motieven en de meerwaarde van 271 erkende leerbedrijven voor mbo'ers. Het aanbieden van stages en leerbanen is van groot belang voor het aantrekken van personeel binnen een bedrijf. Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door RijnLandavies, blijkt dat een leerbedrijf daarnaast een beter imago heeft en dat de buitenwereld hen ziet als bedrijf dat aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet. Tenslotte zorgen jonge mensen voor een open en dynamische sfeer in het bedrijf.

Beste leerbedrijf
Elk jaar reikt de minister van OCW prijzen uit voor het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider van Nederland. Dit jaar is de prijs voor het Beste Leerbedrijf voor Aramis Allee Wonen. Beste praktijkopleider van Nederland is Sam Nierop. Volgens de jury onderscheidt Aramis Allee Wonen zich als leerbedrijf omdat zij midden in de samenleving staat, een voortrekkersrol heeft bij allerlei maatschappelijke projecten en het zakelijke belang op een kenmerkende manier overbrengt op de leerlingen. De dynamiek die het werken met jonge mensen met zich meebrengt, is in de hele organisatie merkbaar.

Sam Nierop is gespecialiseerd in houten kindermeubilair. Volgens de jury is hij de Beste Praktijkopleider van Nederland omdat hij een natuurtalent is met een hart voor opleiden. Zijn ambitieuze houding en de energie die hij op zijn leerlingen overbrengt maakt hem een voorbeeld én ambassadeur voor alle jonge werknemers die de stap naar het praktijkopleiderschap willen maken.

Reageer op dit artikel