nieuws

Oostenrijker zaagt voet af voor keuring

Personeelsmanagement

Een werkloze Oostenrijker heeft zijn eigen voet afgezaagd om te voorkomen dat hij geschikt voor werk zou worden verklaard. Volgens de politie had de 56-jarige man zijn daad systematisch voorbereid.

Oostenrijker zaagt voet af voor keuring

De man was opgeroepen voor een keuring om te bepalen of hij in staat was om te werken. Naar verwachting zou de man worden goedgekeurd, meldt de Oostenrijkse televisiezender ORF. Hij was al lange tijd werkloos en vond het werk dat hem werd aangeboden niet goed genoeg.

Toen maandag zijn vrouw en volwassen zoon het huis hadden verlaten, zette hij een elektrische zaag in de woonkomer en plaatste zijn voet er tegenaan. Om er zeker van te zijn dat de artsen zijn voet niet meer aan zouden kunnen zetten, gooide hij hem in de oven voor hij naar de garage hinkte om de hulpdiensten te bellen.

Commandant Franz Fasching van de politie zegt dat de wanhoopsdaad van de man is voortgekomen uit overdreven angst en wordt beschouwd als zelfmoordpoging. De man is onmiddellijk geopereerd en is inmiddels buiten levensgevaar.

Reageer op dit artikel