nieuws

Priesters lijden onder werkdruk en imago

Personeelsmanagement

Priesters lijden onder werkdruk en imago

Priesters, paters en nonnen zijn 150 procent betrokken bij hun werk en lopen daardoor kans burned-out te raken. De recente schandalen in de katholieke kerk maken de arbeidsomstandigheden nog zwaarder.

Dat is de uitkomst van een symposium over priesters en hun behoefte aan geestelijke bijstand. Tijdens het symposium zei professor Leslie Francis dat 59 procent van de priesters introvert is, en zich liever bezighoudt met studie en reflectie dan met sociale contacten. Zij voelen zich vaak uitgeput door de eisen die een parochie aan hen stelt, zo schrijft ABS-CBN News.

In veel landen, onder andere in Afrika, wordt een priester die psychologische hulp zoekt gewantrouwd als ‘gek’ en gemeden.

Ondanks alle stress die bij het beroep hoort, is de katholieke kerk in Spanje weer in opkomst als werkgever, schrijft de Herald Sun. In 2011 steeg het aantal priesters met 4,2 procent. In een online recruitmentcampagne richt de kerk zich op de miljoenen werklozen met de belofte van permanent werk en eeuwigdurende rijkdom.

Reageer op dit artikel