nieuws

Slavendrijvers moeten fortuin betalen

Personeelsmanagement

Een diplomatenechtpaar dat hun Indiase dienstbode als slaaf liet werken, moet haar bijna 1,5 miljoen dollar schadevergoeding betalen.

Slavendrijvers moeten fortuin betalen

De Indiase diplomate Neena Malhotra en haar echtgenote Jogesh hebben hun dienstbode barbaars behandeld, zo oordeelde de rechter in New York. Volgens de Times of India beschuldigde de dienstbode haar werkgevers van uitbuiting. Ze namen haar paspoort af, lieten haar lange uren maken, betaalden haar te weinig en zorgden ook niet voor voldoende eten.

Op 22 februari deed een rechter de aanbeveling om het echtpaar 1,5 miljoen dollar te laten betalen als schadevergoeding. Dit advies werd op 7 maart definitief omdat er geen bezwaar tegen is ingediend. Een hogere rechter moet de uitspraak nog bekrachtigen.

Reageer op dit artikel