nieuws

VS sturen mariniers op geschiedenisles

Personeelsmanagement

Een elite eenheid van het Amerikaanse corps mariniers heeft voor straf een geschiedenisles moeten volgen. De militairen poseerden in Afghanistan voor een SS-vlag. Volgens de legerleiding hadden de manschappen geen idee waar de afkorting voor staat.

VS sturen mariniers op geschiedenisles

Volgens de eenheid was het SS-symbool een fraaie illustratie van de naam van de eenheid, de Scouts Snipers. De legerleiding werd eind vorig jaar op de hoogte gesteld van het bestaan van de foto, maar besloot geen disciplinaire actie te ondernemen wegens het gebruik van de Nazi-symboliek. Wel moesten de manschappen op geschiedenisles zodat zij de historische betekenis ervan begrepen. Eerder dit jaar ontstond alsnog ophef over de affaire, toen de foto online werd geplaatst.

Volgens CNN waren andere, wat meer historisch onderlegde, mariniers woedend over het gebruik van de vlag, maar durfden ze er niets van te zeggen uit angst voor represailles door leidinggevenden. Het gebruik van de SS-tekens is voortaan ten strengste verboden.

Reageer op dit artikel