nieuws

Europa lanceert nieuwe campagne voor veilig werk

Personeelsmanagement

Europa lanceert nieuwe campagne voor veilig werk

Aandacht voor veiligheid en gezondheid moet niet worden gezien als belastende regelgeving, want het biedt ook grote kansen. Dat stelt de EU aan de vooravond van een nieuwe campagne voor veilig werk.

De campagne Een gezonde werkplek 2012-2013 heeft als thema ‘Samen sterk voor preventie' en moedigt managers, werknemers en andere belanghebbenden aan hun krachten te bundelen ten behoeve van de veiligheid en gezondheid.

De campagne richt zich nadrukkelijk op risicopreventie door leiderschap en werknemersparticipatie. Slecht management en ontoereikend leiderschap op kunnen volgens de EU-campagnevoerders leiden tot reputatieschade en financieel verlies en bijdragen aan een slechte operationele en financiële prestatie. De voordelen van een toereikend veiligheids- en gezondheidsbeleid zijn volgens de campagne: lagere kosten doordat het verzuim en verloop van arbeidskrachten wordt teruggedrongen, er minder ongelukken gebeuren en er minder kans op gerechtelijke procedures is. De productie wordt hoger en de reputatie bij toeleveranciers en partners wordt beter.

Reageer op dit artikel