nieuws

Flink besparen door juiste arbeidsomstandigheden

Personeelsmanagement

Flink besparen door juiste arbeidsomstandigheden

Meer aandacht voor arbeidsomstandigheden in bedrijven leidt tot minder verzuim en minder kosten.

Dit blijkt uit onderzoeken van het Centraal Bureau voor de Statistiek en TNO. Werknemers kunnen in betere arbeidsomstandigheden ook langer gezond en productief werken.

Meer aandacht voor arbeidsomstandigheden en eenvoudiger regels levert geld op. In sectoren waar dat is gebeurd is 450 miljoen bespaard. Dit meldt  staatssecretaris De Krom in een brief aan de Tweede Kamer. Hij meldt: 'De totale maatschappelijke kosten van arbeidsongevallen zijn geschat op 820 miljoen euro per jaar. Proefprojecten hebben laten zien dat een reductie van het aantal arbeidsongevallen met 50 procent haalbaar is.'

De Krom wil de verantwoordelijkheid voor betere arbeidsomstandigheden meer aan werkgevers en werknemers laten. Daarnaast zal de overheid de regels vereenvoudigen en waar mogelijk nationale regels terugbrengen tot wat de EU eist.

Reageer op dit artikel