nieuws

Nederlanders ondanks crisis best gelukkig

Personeelsmanagement

Nederland staat op de vierde plek op een lijst van landen waar de mensen het gelukkigst zijn. Inkomen was één van de indicatoren.

Nederlanders ondanks crisis best gelukkig

Het gelukkigste land is Denemarken, gevolgd door twee andere Scandinavische landen: Finland en Noorwegen. Daarna volgen Nederland, Canada, Zwitserland, Zweden, Nieuw Zeeland, Oostenrijk en Ierland. De inwoners van Togo zijn volgens de onderzoekers het minst gelukkig.

Dit blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd bij de VN-bijeenkomst over geluk. De lijst van gelukkigste landen is opgesteld door de economen John Helliwell, Richard Layard en Jeffrey Sachs. Zij bekeken een reeks onderzoeken en enquêtes van de afgelopen jaren. De onderzoekers keken naar graadmeters als inkomen, vrijheid, vertrouwen in de overheid en levensverwachting.

De VN-bijeenkomst over geluk wordt voorgezeten door Bhutan, een land dat de levenskwaliteit meet aan de hand van het bruto nationaal geluk. Het bruto nationaal product is volgens Bhutan minder betekenisvol.

Reageer op dit artikel