nieuws

Opleiding vaker tijdens werktijd

Personeelsmanagement

Opleiding vaker tijdens werktijd

Het aantal mensen dat kiest voor een avondopleiding is afgenomen. De reden? Een stijgende vraag naar kortdurende opleiding van één dag.

Het is overigens niet zo dat de meeste cursussen overdag worden gedaan. Uit onderzoek van ISBW Opleiding en Training blijkt dat in 52 procent van de gevallen de voorkeur uitgaat naar een opleiding in de avonduren. Uit eerder onderzoek van de opleidingsinstelling blijkt dat vier jaar geleden nog ongeveer 65 procent voor een avondopleiding koos.

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: ‘Hoewel avondopleidingen nog steeds het populairst zijn, zien wij een sterke afname. Dit heeft alles te maken met de stijgende vraag naar korte opleidingen van één dag of enkele dagen of juist naar een lange, officieel door de Nederlandse overheid erkende HBO-opleiding. Een trend die naar mijn verwachting nog verder door zal zetten. Het economisch klimaat is nog steeds niet optimaal en in tijden van crisis geldt er een soort van wederkerigheid op de werkvloer. Door korte opleidingen aan te bieden, die vaak overdag worden gegeven, is de werkgever de werknemer maar even kwijt.'

Reageer op dit artikel