nieuws

Werkgever verspilt geld met griepprik

Personeelsmanagement

Werkgever verspilt geld met griepprik

Werkgevers kunnen hun geld beter uitgeven aan het verbeteren van de hygiène op de werkplek, dan aan een griepprik voor het personeel.

Dat zegt Louise Ørnskov Pedersen, hoofdonderzoeker aan het Instituut voor Gezondheidszorg van de Universiteit van Aarhus in Denemarken. Het vaccineren van gezonde volwassenen heeft maar weinig invloed op de volksgezondheid, zo blijkt uit de studie.

In de Politiken.DK zegt Steffen Thirstrup van de Nationale Gezondheidsraad: ‘Er zijn veel mensen die alle reden hebben om zich te laten vaccineren. Maar het effect voor gezonde volwassenen is gering. Dat is iets dat werknemers en werkgevers die hiervoor willen betalen zich moeten realiseren.’

Reageer op dit artikel