nieuws

Vrouw met zittend werk heeft vaker diabetes

Personeelsmanagement

Vrouw met zittend werk heeft vaker diabetes

Vrouwen die vier tot zeven uur per dag zittend werk verrichten, hebben een grotere kans op diabetes type 2 dan seksegenoten die lichamelijk actief zijn. Voor mannen lijkt deze relatie niet te bestaan.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, gepubliceerd in de American Journal of Preventive Medicine. Het verhoogde risico blijft bestaan, ook wanneer vrouwen na een dag achter hun bureau in hun vrije tijd gaan sporten.

Jessica Crandall, woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietetics zegt dat vrouwen onder werktijd maatregelen moeten nemen om het risico op diabetes type 2 terug te dringen. Vrouwen moeten volgens haar in hun pauze naar de sportschool gaan of een wandeling maken. Ook moeten zij in de gelegenheid worden gesteld om 'stresspauzes' te nemen om stretchoefeningen te doen of tien minuten stevig te wandelen.

Reageer op dit artikel