nieuws

Woon-werkverkeer maakt dik

Personeelsmanagement

Woon-werkverkeer maakt dik

Mensen die dagelijks een grote afstand moeten reizen tussen huis en werk, zijn vaker te dik en lopen meer risico op een hoge bloeddruk. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.

Deelnemers aan het onderzoek van de Washington University in St Louis gaven uitvoerige informatie over hun gezondheid, hun leefstijl en hoeveel tijd zij besteden aan sport. Door hun werk- en thuisadres in de studie mee te nemen, konden de onderzoekers verbanden leggen tussen woon-werkverkeer en de gezondheid van de proefpersonen.

Aangezien tijd die in de auto wordt doorgebracht verloren is voor andere activiteiten, is het wellicht niet verrassend dat de forensen die het verst van hun werk af wonen over het algemeen minder tijd doorbrengen in de sportschool. Wie dagelijks 25 kilometer of meer reist, is vaker te dik en heeft vaker een hoge body mass index. En een dagelijkse afstand van minder dan 16 kilometer (10 miles) levert al een verhoogd risico op hoge bloeddruk op, schrijft Medpage Today. Een mogelijke oorzaak daarvan is de stress van het dagelijks moeten reizen over overvolle wegen.

Reageer op dit artikel