nieuws

Mannen vervuilen hun werkplek meer

Personeelsmanagement

Mannen vervuilen hun werkplek meer

Kantoren waar vooral mannen werken zijn beduidend smeriger dan werkplekken die voornamelijk worden bevolkt door vrouwen. Volgens Amerikaans onderzoek verspreiden mannen veel meer bacteriën.

Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Voor het onderzoek werden negentig kantoren in verschillende Amerikaanse steden bestudeerd. Mannen en vrouwen verspreiden dezelfde bacteriën, die normaal gesproken leven op de huid, de oor- en neusholtes en de darmen. Maar daar waar mannen werken zijn die bacteriën in veel grotere getale aanwezig op telefoons, toetsenborden, stoelen en deurklinken.

De reden voor de grotere viezigheid is volgens de onderzoekers duidelijk. Mannen leggen hun voeten vaker op tafel, poetsen hun tanden minder en vinden handen wassen ook minder vaak nodig. Daarbij komt nog het simpele feit dat mannen groter zijn, en daarom meer huid en grotere neusgaten en oren hebben dan vrouwen.

Reageer op dit artikel