nieuws

Werknemer heeft geen tijd om handen te wassen

Personeelsmanagement

Werknemer heeft geen tijd om handen te wassen

Ruim een op de vier werknemers neemt niet de moeite om zijn handen uitgebreid te wassen na toiletbezoek. De werknemers zeggen het tijdens de werkdag te druk te hebben voor persoonlijke hygiëne.

Dat meldt het Chartered Management Institute op basis van onderzoek door de Global Hygiene Council, een internationale groep wetenschappers op het gebied van gezondheid en hygiëne.

Professor John Oxford, verbonden aan de Global Hygiene Council, zegt dat iedereen het tegenwoordig druk heeft en dat het leven een sneller tempo kent dan twintig jaar geleden. Hij vindt echter dat dit geen excuus is om basistaken als het wassen van je handen met water en zeep na toiletbezoek te laten schieten.

De adviesraad trekt al lange tijd aan de bel over de noodzaak voor betere hygiëne op de werkvloer maar ook in huis. Ook wanneer mensen hun eten bereiden zien ze zelden reden om hun handen met water en zeep te wassen. Het gevolg is dat bacteriën zich onnodig verspreiden.

Reageer op dit artikel