nieuws

Werknemer ziekt niet goed uit

Personeelsmanagement

Werknemer ziekt niet goed uit

Nederlandse werknemers laten zich niet zomaar uit het veld slaan door een griepje. De meesten gaan gewoon aan het werk als ze ziek zijn.

Slechts 9 procent van de Nederlanders blijft altijd thuis als ze ziek zijn. De meerderheid (63 procent) laat het er van af hangen hoe ziek ze zich die dag voelen als ze zich melden op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite StepStone, zo meldt Nu.nl.

Bijna dertig procent laat zich zelfs door flinke koorts niet uit het veld te slaan en gaat altijd aan het werk, no matter what. Een deel vindt zijn werk te belangrijk om te veruzimen, een ander deel doet dat niet uit angst zijn baan te verliezen.

Nederlanders blijven over het algemeen minder snel thuis dan de gemiddelde Europese werknemer. Daarvan blijft 13 procent altijd thuis bij ziekte. Zieke Fransen het vaakst toch naar het werk, daarbij blijft slechts 3 procent altijd thuis. Zweden zieken het liefst helemaal uit: 19 procent blijft altijd thuis.

 

Reageer op dit artikel