nieuws

Ziekteverzuim rond EK voetbal valt mee

Personeelsmanagement

Ziekteverzuim rond EK voetbal valt mee

Het ziekteverzuim na de wedstrijd Nederland-Duitsland viel mee. Ondanks dat de wedstrijd pas laat in de avond begin, gingen Nederlandse werknemers gewoon weer aan het werk.

Het totale verzuim lag gisteren op 4,68 procent van de beroepsbevolking. De dag daarvoor was dat 4,69. Vorige week donderdag, toen het EK nog niet van start was gegaan, bleef 4,65 procent van de beroepsbevolking ziek thuis. Vorig jaar op 13 juni lag het ziekteverzuim op 4,13 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Verzuimbarometer.nl, een website die dagelijks de verzuimcijfers vergelijkt met vorig jaar, toen er geen voetbaltoernooi was. In totaal waren er gisteren 7443 nieuwe ziekmeldingen, en lagen de totale verzuimkosten op zo'n 70 miljoen euro.

De cijfers wijken overigens niet veel af van het verzuim tijdens het WK in Zuid-afrika. Toen bleek het ziekteverzuim rond het voetbal zelfs erg laag.

Reageer op dit artikel