nieuws

ISS start met nieuwe opleiding voor leidinggevenden

Personeelsmanagement

Dit jaar starten 180 operationeel leidinggevenden van ISS met een nieuwe opleiding: LeaD1. Met die investering werkt ISS naar eigen zeggen aan tevreden en betrokken medewerkers die nog beter zijn toegerust voor hun taken. De opleiding is gemaakt in samenwerking met opleidingsinstituut NCOI. Dat betekent dat de deelnemers na anderhalf jaar een erkend deeldiploma krijgen. […]

Dit jaar starten 180 operationeel leidinggevenden van ISS met een nieuwe opleiding: LeaD1. Met die investering werkt ISS naar eigen zeggen aan tevreden en betrokken medewerkers die nog beter zijn toegerust voor hun taken.

De opleiding is gemaakt in samenwerking met opleidingsinstituut NCOI. Dat betekent dat de deelnemers na anderhalf jaar een erkend deeldiploma krijgen. Voor de meesten zal dat voor de MBO-opleiding Facilitair Management niveau 4 zijn, een kleinere groep volgt de opleiding op HBO-niveau en krijgt daarmee een deeldiploma HBO Facilitaire Management.

Vervolg
Van het deeldiploma kunnen de deelnemers nog een volledig diploma maken, door na de verplichte anderhalf jaar verder te gaan met de opleiding. Hoe lang dat eventuele vervolg duurt, hangt onder meer af van eerder gevolgde opleidingen en verschilt daarom per persoon, maar zal gemiddeld nog 1,5 jaar zijn.

LeaD1 neemt achttien maanden in beslag. In die periode komen de deelnemers in groepen van twaalf eens in de vijf à zes weken bij elkaar. Tijdens die bijeenkomsten wordt er natuurlijk voldoende aandacht besteed aan de strategische richting van ISS, “The ISS WAY” en de Leaderships principles waarin ook de kernwaarden van ISS terugkomen.

Er komen gedurende de opleiding veel verschillende onderwerpen aan de orde. Het gaat onder meer over managementvaardigheden, schriftelijke vaardigheden, gesprekstechnieken, communicatie met klanten, plannen/organiseren en omgaan met veranderingen. Daarnaast zijn er modules die specifiek over ISS gaan, op het gebied van bijvoorbeeld Finance, Arbo en ziekteverzuim, HR, Arbeidsrecht en Hospitality. Nadenken over het eigen functioneren neemt een belangrijke plaats in tijdens de opleiding, onder meer met behulp van rollenspelen.

Vertrouwens persoon
Het algemene deel van de opleiding wordt gegeven door een trainer van NCOI, de ISS-modules door een eigen trainer. Daarnaast hebben deelnemers een praktijkbegeleider. Die coacht hen onder meer bij het maken van praktijkopdrachten. Voor het geval een deelnemer een probleem heeft waarbij hij niet bij haar praktijkbegeleider terecht kan, is er een vertrouwenspersoon beschikbaar.

‘ISS investeert in zijn medewerkers om ervoor te zorgen dat zij meer vaardigheden krijgen om hun functie nog beter te vervullen, meer zelfvertrouwen krijgen en daardoor goed in hun vel zitten’, aldus Belinda Dekkers, manager Training & Development.

Reageer op dit artikel