nieuws

Nog volop stageplaatsen in groensector

Personeelsmanagement

Nog volop stageplaatsen in groensector

MBO'ers hebben grote moeite stageplaatsen te vinden. Bedrijven besteden nu meer tijd en energie aan eigen personeel en klanten. De groensector springt er voordelig uit, zo stelt kenniscentrum Aequor.

Leerlingen in het MBO hebben moeite om een stageplaats te vinden – zeker in deze economische tijden, zo signaleert Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, die zich inspant voor een zo goed mogelijke aansluiting van het mbo-onderwijs op de arbeidsmarkt. Bedrijven hebben minder behoefte aan extra personeel en kunnen of willen nu de tijd niet inruimen om stagiaires  te begeleiden. De tijd en energie gaat nu meer naar eigen personeel en naar klanten.

Dit geldt niet voor de groensector. De ruim 30.000 leerlingen binnen het groene mbo-onderwijs hebben over het algemeen nog weinig problemen met het vinden van een stageplek, zo stelt Aequor, een kenniscentrum dat onderdeel is van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Er zijn echter wel regionale verschillen. In economische groeigebieden als Greenport Venlo ervaren leerlingen weinig problemen bij het vinden van een stageplaats in het groen.

Reageer op dit artikel