nieuws

Tien jaar ziek door acne of hoest

Personeelsmanagement

Tien jaar ziek door acne of hoest

De Britse minister van Werkgelegenheid Chris Gayling wil de arbeidsongeschiktheidregels in zijn land hervormen. Anderhalf miljoen mensen die nu een uitkering krijgen, worden opnieuw gekeurd.

Op dit moment zijn 885.100 Britten al meer dan tien jaar officieel te ziek om te werken. Maar sommigen hebben daar wel heel bijzondere redenen voor. The Daily Mail heeft een aantal excessen op een rij gezet.

Zo zijn tien mensen al tien jaar arbeidsongeschikt wegens acne. Dertig mensen hebben zich tien jaar geleden ziekgemeld met een gebroken arm, en zijn nog steeds niet aan het werk. Twintig mensen ontvangen al tien jaar een arbeidsongeschiktheidsuitkering vanwege een simpele oogontsteking die normaal gesproken binnen een paar dagen genezen is. Nog eens twintig zijn het laatste decennium te ziek door een hoest. Eveneens twintig mensen hebben de laatste tien jaar geen voet op de werkvloer gezet wegens huiduitslag.

De meeste van de langdurig arbeidsongeschikten hebben nooit meer contact gehad met het Britse equivalent van het UWV sinds zij zich jaren geleden inschreven voor een uitkering.

Reageer op dit artikel