nieuws

Werknemer is op reis blij en zelfverzekerd

Personeelsmanagement

Werknemer is op reis blij en zelfverzekerd

Amerikaanse werknemers hebben geen hekel aan dienstreizen. Zelfs van de voorbereidingen voor een dienstreis wordt 86 procent gelukkig.

Dat meldt de Detroit Free Press op basis van onderzoek onder 1001 zakelijke reizigers. Overigens komt het onderzoek niet uit geheel onverdachte bron, namelijk de zakelijke hotelketen Fairfield Inn & Suites.

88 procent van de respondenten zegt dat zakelijke reizen een positief gevoel geven, 60 procent is lovend over de vrijheid die een dienstreis hem biedt. Of de reizen erg productief zijn valt te betwijfelen, slechts 21 procent zegt meer werk te kunnen verzetten dan wanneer hij of zij op kantoor was gebleven.

Ook voor het privéleven zijn de dienstreizen goed. 59 procent van de ondervraagden zegt door de frequente afwezigheid het gevoel van wittebroodsweken in de relatie vast te kunnen houden, 86 procent waardeert de tijd die wel met vrienden en familie wordt doorgebracht meer. 76 procent zegt zich zelfverzekerder te voelen door de zakelijke tripjes.

Reageer op dit artikel