nieuws

Mbo’ers vinden leerwerkplek leerzaam

Personeelsmanagement

Mbo’ers vinden leerwerkplek leerzaam

Jonge mbo’ers vinden dat ze meer leren op hun leerwerkplek dan op school. Uit FNV-onderzoek blijkt dat 94 procent zijn of haar leerplek leerzaam vindt.

De werkgever scoort op alle fronten beter dan de opleiding, zo blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Hij staat echt voor me klaar!‘. Ook als het gaat om de begeleiding op de leerwerkplek zijn de leerlingen positiever dan over de ondersteuning die ze vanuit hun school krijgen. Bijna een kwart van de ondervraagde jongeren geeft de leerwerkplekbegeleider een 9 of een 10.

De opleiding laat volgens de jongeren vooral steken vallen als het gaat om informatie over praktische informatie over de werkplek. Bijna driekwart van de jongeren geeft behoefte te hebben aan meer informatie over bijvoorbeeld loon, onkostenvergoeding, werktijden en vakantiedagen. Opmerkelijk is dat jongeren ook graag meer willen weten over hoe ze de leiding moeten nemen binnen een klus of hoe ze een gesprek moeten voeren met een leidinggevende.

 

Reageer op dit artikel