nieuws

Foxconn-baas noemt werknemers dieren

Personeelsmanagement

Mensen zijn ook maar dieren en Terry Gou, topman van het Taiwanese bedrijf Hon Hai krijgt hoofdpijn van het managen van een miljoen 'dieren' wereldwijd.

Foxconn-baas noemt werknemers dieren

Gou deed zijn uitspraak volgens de site Want China Times tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst. De omschrijving van werknemers als dieren komt pijnlijk over gezien de personeelsproblemen binnen het bedrijf.

Hon Hai is het moederbedrijf van Foxconn. Deze toeleverancier van onder andere Apple raakte in 2010 berucht vanwege het grote aantal werknemers dat zelfmoord pleegde uit wanhoop over de slechte arbeidsomstandigheden. Recent dreigde nog een groep werknemers met collectieve suïcide in de fabriek in Wuhong.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst vroeg Gou tips over het managen van dieren aan de directeur van de dierentuin van Taipei.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels