nieuws

HR moet BHV’er niet vergeten in vakantie

Personeelsmanagement

In elk bedrijf met een of meer personeelsleden moet een opgeleide bedrijfshulpverlener aanwezig zijn. In de zomerperiode blijkt dat voor veel werkgevers echter niet haalbaar te zijn.

HR moet BHV’er niet vergeten in vakantie

Dat stelt de Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland. Ruim de helft van de bedrijven in Nederland (55 procent) heeft in de zomer niet altijd een BHV'er paraat. Brenda van Dranen, adjunct-directeur van Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland noemt dit zorgelijk, omdat juist in de zomer de bedrijfsprocedures door vakantieplanningen toch al vaak wat zijn ontregeld. 'Het is echter wel goed om te zien dat de BHV'ers, zodra deze op hun post zitten, goed zijn voorbereid.'

Uit onderzoek van de stichting blijkt dat BHV'ers weten wat ze moeten doen bij calamiteiten. Elk van de ondervraagden wist binnen één minuut de EHBO-doos te vinden en 71 procent wist wanneer deze voor het laatst gecontroleerd was. 81 procent was op de hoogte van de houdbaarheidsdatum van de brandblusser. Als het gaat om vluchtroutes zijn BHV'ers minder goed geïnformeerd: 42 procent weet niet of het meest recente vluchtplan nog up-to-date is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels