nieuws

Opleiding? Niet voor carrièrestap

Personeelsmanagement

De belangrijkste reden voor werknemers om een opleiding of training te volgen, is verdieping of verbreding van hun kennis. 27 procent ziet het echter als een waardevolle bijdrage aan hun volgende carrièrestap.

Opleiding? Niet voor carrièrestap

Dit geldt voor ruim 45 procent van de werknemers, blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training. Het ontwikkelen en verbeteren van vaardigheden komt op de tweede plaats. 27 procent ziet onderwijs als een waardevolle bijdrage aan hun volgende carrièrestap. Persoonlijke ontwikkeling zou de boventoon voeren. Daarbij zouden medewerkers zichzelf steeds meer in de breedte ontwikkelen en zich niet beperken tot één specifiek vakgebied.

Kortdurende trainingen, tijdens werktijd winnen aan populariteit, bleek al eerder. Een trend die naar verwachting van Else Slegers, algemeen directeur van ISBW, zal doorzetten. ‘Het economisch klimaat is nog steeds niet optimaal en in tijden van crisis geldt er een soort van wederkerigheid op de werkvloer. Door korte opleidingen aan te bieden, die vaak overdag worden gegeven, is de werkgever de werknemer maar even kwijt', vertelde zij IntermediairPW.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels