nieuws

Werknemer stemt drankgebruik af op werkweek

Personeelsmanagement

Werknemer stemt drankgebruik af op werkweek

Werknemers die zich ’s avonds te buiten zijn gegaan aan wijn en bier, gaan de volgende ochtend toch gewoon naar hun werk.

Dat zeggen onderzoekers van GGZ-kliniek U-center nadat zij 1026 werknemers ondervroegen.

Vrijwel iedereen verschijnt ondanks de kater gewoon op de werkvloer. De meeste personeelsleden zorgen er overigens voor dat zij zonder kater naar hun werk kunnen: ze houden rekening met hun alcoholinname en houden het bij één drankje (ruim 40 procent) of drinken helemaal niet (ruim 50 procent).

Angst om werkloos te worden

Veertig procent van de werkende Nederlanders kiest voor die tactiek, aldus de onderzoekers, die stellen dat personeelsleden hun werk ‘uiterst serieus’ nemen. Psychotherapeut Ingrid Weijnen bij U-center vermoedt dat de economische crisis daar een rol in speelt. ‘Waarschijnlijk leidt de angst om werkloos te worden ertoe dat men zich niet snel ziek meldt.’

Reageer op dit artikel