nieuws

HR-kennis bijspijkeren? Regel het zelf, online.

Personeelsmanagement

HR-kennis bijspijkeren? Regel het zelf, online.

Een nieuw certificeringstraject moet het beroep van de HRM’er professioneler maken. Wilt u liever zelf uw studiepad kiezen? Kijk hier eens naar.

Een ambitieuze HR-professional bekommert zich niet alleen om de ontwikkeling van medewerkers, maar ook om die van zichzelf. Voor wie een uitgebreide opleiding er niet in zit, is er een alternatief: de massive open online course (MOOC).

U kiest zelf een interessante online cursus, volgt ‘m wanneer het u uitkomt en krijgt na afloop een certificaat van deelname. En soms is het nog gratis ook.

Drie opties op een rij.

Basis Human Resources

Een training over de belangrijkste begrippen uit HR. De training behandelt de ontwikkelingen in HR, maar laat ook zien hoe personeelsfunctionarissen kunnen omgaan met onderwerpen als pesten op de werkvloer, werken met ict-systemen en flexibel werken.  
Na deze cursus kun je verder leren om bijvoorbeeld door te groeien naar de functie van HR-manager of recruiter. De opleider is Open2Study.com.

Lead The Way

Een cursus van Udemy. Deze training leert HR-functionarissen hoe zij medewerkers kunnen coachen en begeleiden. Dit helpt hen verantwoordelijkheden te nemen en uiteindelijk misschien zelf een leidinggevende functie te krijgen.

Twitter For Business

HR-medewerkers die hun bedrijf willen profileren via social media kunnen zich inschrijven voor Twitter For Business. De training gaat in op de verschillen tussen zakelijk en persoonlijk tweeten, behandelt de beste manieren om geretweet te worden en laat zien welke andere Twitter-gebruikers interessant zijn om te volgen. Ook de basis van Twitter komt aan bod in deze opleiding van Udemy.

____________________________________________________________________________________________

Tip
Praktijkdag: Social media in de HR-praktijk door Diana Russo op 25 maart.
Tijdens deze dag ziet u hoe anderen social media succesvol hebben toegepast. Ook leert u hoe u social media kunt gebruiken bij HR-vraagstukken.

____________________________________________________________________________________________

Reageer op dit artikel