nieuws

Nieuwe studie combineert e-learning met social media

Personeelsmanagement

Nieuwe studie combineert e-learning met social media

Samenwerken, kennis delen en vaardigheden ontwikkelen. Een nieuwe manier van e-learning moet daarvoor zorgen.

Werkgevers die willen dat medewerkers hun kennis op peil houden, kunnen binnenkort aan de slag met een nieuwe manier van e-learning.

De nieuwe vorm van opleiden combineert e-learning met sociaal intranet. Dit moet zorgen voor interactie tussen cursusdeelnemers. Het lesprogramma is een idee van Marc Leidner en Mujibor de Graaf, de oprichters van social intranet-leverancier Viadesk.

Life long learning

Met hun e-learning tool willen ze bedrijfsleven en overheid helpen om medewerkers op een makkelijke en plezierige manier te trainen. De Graaf: ‘We hebben het volste vertrouwen in de opmars van life long learning: scholing tijdens je professionele leven, via de werkgever of op eigen initiatief.’

De bedenkers gaan er vanuit dat leren aantrekkelijker is wanneer studenten samenwerken. De e-learning tool moet ervoor zorgen dat de lerende werknemers inzichten delen met medestudenten en docenten.

Lees ook: Vier tips voor het invoeren van e-learning

Lees ook: Baas enthousiaster over e-learning dan werknemer

____________________________________________________________________________________________

Opleiding: Social media in de HR-praktijk
Tijdens de opleiding Social media in de HR-praktijk leert u meer over de meest gebruikte social media toepassingen, zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. U ziet hoe anderen dit succesvol hebben toegepast en leert hoe u social media kunt gebruiken bij HR-vraagstukken. Klik hier voor meer informatie.

____________________________________________________________________________________________

 

Reageer op dit artikel