nieuws

‘Werkgever begeleidt ziekteverzuim graag zelf’

Personeelsmanagement

‘Werkgever begeleidt ziekteverzuim graag zelf’

Werkgevers met een loonsom boven de 15 miljoen kiezen massaal voor het eigenrisicodragerschap Ziektewet.

Dat blijkt uit een steekproef van HR-adviesbureau Robidus. Koplopers zijn het grootwinkelbedrijf, waar bijna 80 procent van de ondernemingen zelf de risico’s draagt voor de uitvoering van de Ziektewet. Ook in de gezondheidszorg kiezen grote partijen vaak voor eigenrisicodragerschap.

Door zelf de actieve ziekteverzuimbegeleiding op zich te nemen, kunnen werkgevers bijvoorbeeld (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid bij het personeel voorkomen. Dit moet kosten besparen. Volgens het adviesbureau kunnen werkgevers de gemiddelde uitkeringsduur van negentien weken in het publieke bestel terugbrengen naar tien weken.

Lees ook: Wat gaat de nieuwe Ziektewet voor u betekenen?

 

Reageer op dit artikel