nieuws

Geen idee wat verzuim kost

Personeelsmanagement

Geen idee wat verzuim kost

Hoe hoog het verzuim is in het bedrijf, is bij de ondernemer vaak wel bekend. Maar wat het verzuim kost? Maar liefst 90% van de ondernemers tast volledig in het duister.

De ondernemers weten niet wat verzuim kost of wat het verlagen van verzuim kan opleveren. Dit blijkt uit een onderzoek van ArboNed onder ruim 2300 werkgevers, met een omvang tot 500 werknemers.
Het gemiddelde ziekteverzuim in 2013 bedroeg 3.8%, met uitschieters naar beneden en boven variërend per branche. “Dat verzuim de ondernemer geld kost, is evident, maar hoeveel is niet bekend”, stelt de arbodienstverlener. Het terugbrengen van verzuim kan duizenden euro’s besparing opleveren. ArboNed is om die reden een campagne gestart, gericht op het bewust maken van ondernemers wat verzuim kost. De ondernemers kunnen op de website van ArboNed berekenen hoeveel ze kunnen besparen, als het verzuim met 1% of meer wordt verlaagd.

Reageer op dit artikel