nieuws

Werknemer schat eigen gezondheid rooskleurig in

Personeelsmanagement

Werknemer schat eigen gezondheid rooskleurig in

De meeste werknemers denken dat het wel goed zit met de eigen gezondheid. Hun dagelijkse activiteiten en zorgen vinden ze belangrijker dan het brengen van offers voor een goede gezondheid.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van Aon Hewitt.

Werkgevers kunnen helpen door werknemers de middelen te bieden waarmee zij een correct beeld krijgen van hun eigen gezondheid en door ze daarna te helpen met het maken van betere keuzes, zegt Joann Hall Swenson van Aon Hewitt.

Werknemers blijken ook nauwelijks een idee te hebben van de kosten die een werkgever maakt voor de gezondheidszorg. Door dit duidelijker te maken, hebben werknemers meer waardering voor de inspanningen van de werkgever en maken zij zelf vaak ook betere keuzes, stelt Aon Hewitt.

Reageer op dit artikel