nieuws

Campagne ‘Open voor 50-plus’ van start

Personeelsmanagement

UWV en MKB-Nederland starten maandag 30 juni gezamenlijk een campagne om de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden te vergroten.

Met spotjes op de radio, banners en advertenties roepen de organisaties werkgevers op om zich aan te sluiten en uit te spreken dat zij ‘Open staan voor 50-plus’. Dat kunnen zij doen door op de actiesite www.openvoor50plus.nl  aan te geven dat zij bij een vacature ook een 50-plusser meenemen in de procedure of een netwerkgesprek willen voeren met een 50-plusser. Ook wordt hier uitgelegd wat de voordelen zijn van het aannemen van een 50-plusser.

Oudere werkzoekenden

Het aantal werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering stijgt nog altijd. Op dit moment hebben ruim 188.000 50-plussers een werkloosheidsuitkering, bijna een kwart meer dan een jaar geleden. UWV verwacht dat dit aantal dit jaar en volgend jaar ondanks de aantrekkende economie nog verder zal toenemen. “Het kabinet heeft extra middelen beschikbaar gesteld om de positie van oudere werkzoekenden te verbeteren. Om dit beleid kracht bij te zetten slaan we de handen ineen”, aldus MKB-Nederland en UWV. “Veel werkzoekende 50-plussers staan lang langs de kant, omdat ze gewoonweg de kans niet krijgen om zichzelf te presenteren in een gesprek’, aldus Bruno Bruins, voorzitter van de raad van bestuur van UWV. “Jarenlange ervaring en kennis blijft zo ongebruikt. Met de campagne vragen we werkgevers juist open te staan voor deze werknemers. Onze boodschap aan werkgevers luidt: ‘De juiste man of vrouw op de juiste plek; dat kan heel goed een 50-plusser zijn.” Ondernemersorganisatie MKB-Nederland gaat de achterban mobiliseren om in elke sollicitatieprocedure ten minste één 50-plusser mee te nemen. Heeft een werkgever geen vacature, dan wordt gevraagd om met een oudere werkzoekende een netwerkgesprek te voeren. Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland: “Het klinkt misschien tegenstrijdig, om in deze lastige economische tijd deze oproep te doen, maar er is reden toe: vakmanschap en ervaring gaan steeds zwaarder wegen. En daarover beschikken juist 50-plussers. MKB-Nederland wil graag een extra stap doen om deze groep een goede kans te geven.”

Reageer op dit artikel