nieuws

Meer werknemers weg tijdens Pinkstervakantie

Personeelsmanagement

Meer werknemers weg tijdens Pinkstervakantie

Naar verwachting piepen meer werknemers er tijdens de Pinksterdagen tussenuit voor een korte vakantie. Hoe zat het ook alweer met de verzuimregels tijdens vakantie?

Een weekendje tijdens Pinksteren zal dit jaar een populaire besteding van het vakantiegeld zijn. Het aantal werknemers dat tijdens de Pinksterdagen een paar dagen op vakantie gaat, ligt dit jaar fors hoger dan vorig jaar, zo verwacht Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Het bureau rekent op zo’n 800.000 vakantiegangers, tegen 650.000 vorig jaar.

Een jaar geleden voorspelde NBTC eveneens dat er 800.000 Nederlanders weg zouden gaan, maar toen bleven door slecht weer uiteindelijk veel mensen thuis. Pinksteren viel vorig jaar redelijk vroeg en het was behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Nu belooft het pinksterweekeinde zomers en op sommige plekken zelfs tropisch te worden, aldus het NBTC.

Vakantie en verzuim

Ook tijdens vakanties worden werknemers ziek. Voor HR een goed moment om het verzuimregelement voor vakanties weer scherp te krijgen. Hoe zat het ook alweer met de regels? Werknemers hebben een aantal plichten tegenover hun werkgever als zij ziek worden op vakantie.

1. Als een werknemer tijdens vakantie ziek wordt, dan moet hij dit zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur melden bij de werkgever en bij de arbodienst
2. De werknemer moet een adres of telefoonnummer doorgeven waarop hij te bereiken is
3. In de vakantieplaats moet de werknemer zich onder behandeling van een arts stellen en hiervan bewijzen bewaren.
Lees meer regels in het artikel Wat te doen bij verzuim tijdens de vakantie?

Wat gebeurt er met de vakantiedagen als een werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt? Lees meer op PW De Gids Vakbase.

Reageer op dit artikel