nieuws

Meer ziekmeldingen na halve finale Oranje

Personeelsmanagement

De ochtend na de wedstrijd tussen Oranje en Argentinië hebben flink meer Nederlanders zich ziek gemeld dan op andere ochtenden. Ze waren letterlijk ziek van het verliezen van de halve finale en doken met Oranjekoorts in bed.

Dit blijkt uit een prognose van i-Signaal, een dochterbedrijf van softwareleverancier Unit 4, dat gedurende het WK  het ziekteverzuim bijhoudt. Donderdagochtend om half 11 telde de zogeheten Verzuimbarometer 1314 nieuwe ziekmeldingen. Dat is ruim drie keer zo hoog als voorgaande dagen rond dat tijdstip. Toen lag het aantal nieuwe ziekmeldingen rond de 400.

De Verzuimbarometer verzamelt de gegevens van 200.000 bedrijven die gezamenlijk ruim 2 miljoen werknemers hebben. Zoals het nu er naar uitziet, is het voor het eerst dit toernooi dat de Oranjekoorts zorgde voor veel meer ziekmeldingen dan normaal. Bij de andere WK-duels lag het aantal meldingen slechts iets hoger dan het gemiddelde. De maandag na de wedstrijd tegen Mexico telde de barometer om half 11 in de ochtend 626 ziekmeldingen.

(Bron: ANP)

Reageer op dit artikel